Sari la conținut
Daună locuință, sediu, bunuri

Pasul 1:
Asiguratul înștiințează autoritățile competente și obține documentele necesare privind deschiderea dosarului, în funcție de evenimentul care a survenit (în caz de furt la secția de poliție în raza căreia s-a produs furtul sau tâlhăria, incendiu la serviciul de pompieri etc).
Pasul 2:
Asiguratul trimite asigurătorului (prin poştă la adresa sediului central, e-mail pe adresa asigurarelocuinte@grawe.ro sau prin depunere personală la sediul central sau la una dintre agenţiile teritoriale), în termen de 2 zile lucrătoare de la apariţia evenimentului asigurat, următoarele documente completate corect și complet:
- Formular de avizare a daunei – click pe Formular avizare daune proprietati
- Cererea de despăgubire – click pe Cerere despagubire proprietati
- Doar pentru evenimentul asigurat furt: Procesul verbal de la Poliție în original
- Doar pentru evenimentul asigurat furt: Declarație furt – click pe Declaratie furt
- Doar pentru evenimentele asigurate acoperite prin asigurarea obligatorie în caz de catastrofe naturale (PAD): Formularul de avizare a daunei pentru polița PAD – click pe Formular avizare daune poliță PAD
Precizare:
Anunţul de daună către asigurător trebuie făcut în termen de 2 zile lucrătoare de la apariţia evenimentului asigurat.
Pentru rezolvarea rapidă a dosarului de daună este foarte importantă completarea integrală și corectă a formularelor puse la dispoziție de asigurător. Dosarul de daună nu poate fi finalizat fără descrierea detaliată a evenimentului asigurat și a avariilor suferite de obiectul asigurat.
Pasul 3:
Asiguratul va fi contactat de unul dintre experții locali ai asigurătorului în vederea constatării daunei. Pentru aceasta, asiguratul trebuie să ofere date complete de contact (solicitate în formularele puse la dispoziție de asigurător).
Pasul 4:
Asigurătorul calculează despăgubirea cuvenită conform contractului și condițiilor de asigurare şi informează clientul cu privire la valoarea acceptată a despăgubirii. Inainte de efectuarea plăţii despăgubirii, clientul trebuie să confirme asigurătorului acceptarea acestei valori.
Pasul 5:
Asigurătorul achită despăgubirea în termen de 14 zile de la depunerea tuturor documentelor necesare (completate complet și corect) la sediul asigurătorului.
 

de exemplu: asigurarea autovehiculelor, agenții Grawe