Sari la conținut

Povestea Grawe

O istorie adevărată, frumoasă ca o poveste
 
Prinţul care iubea oamenii
A fost odată un prinţ care iubea oamenii şi se gândea la binele lor. Istoria Grawe începe frumos ca o poveste în 1828 la Graz, în provincia Stiria - inima verde a Austriei. Prinţul a existat aievea, a iubit oamenii şi a căutat mereu să-i ajute sau să-i înveţe să se ajute între ei. A fost arhiducele Johann, numit şi Prinţul Stiriei, al treisprezecelea fiu al Împăratului Leopold şi una dintre cele mai populare figuri ale Habsburgilor. 
Ca orice prinţ, făcea ca visul să devină realitate şi a construit într-o viaţă cât alţii în 10! Johann de Austria s-a implicat în modernizarea agriculturii,  în exploatarea minelor, în dezvoltarea cercetărilor de geografie şi istorie. Spirit iluminist, a fondat Biblioteca de Stat din Stiria, Arhivele Naționale şi Joanneum - cel mai vechi muzeu public din Austria şi cel mai mare muzeu universal din Europa Centrală, numit astfel în onoarea sa. Graz - oraşul cu care s-a identificat - are astăzi 6 universităţi cu peste 44 mii de studenţi şi nu mai puţin de 20 de muzee!
Aşadar, mai presus de orice, Johann de Austria a fost un mare iubitor de oameni. Mereu preocupat să-i înveţe să se ajute singuri, în 1828 pune bazele unei instituții de asigurare mutuală împotriva incendiilor care avea să devină una dintre cele mai prestigioase firme de asigurări din Europa. 
Moştenirea 
Anii au trecut, iar prinţul şi faptele lui au intrat în istorie. Societatea de asigurări pe care a creat-o a înfruntat cu bine veacurile. În anul 1991, când Grawe capătă anvergură internațională, începe istoria modernă a moştenirii pe care Arhiducele Johann a lăsat-o Austriei şi Europei. În prezent, Grupul numără 13 filiale şi peste 4.500 de angajaţi. Pe lângă asigurări, s-a impus şi în domeniile bancar şi imobiliar, administrând proprietăți cu o suprafață de peste 1,8 milioane mp. Statistic, în imobilele Grawe ar încăpea toţi locuitorii din Târgovişte, Mediaş sau Slobozia!
De-a lungul Dunării
Sucursalele de asigurări ale grupului sunt presărate pe firul Dunării. Din Austria, fluviul traversează 9 ţări, iar Grupul este prezent în 8 dintre ele. Aici în România, unde sfârşeşte călătoria Dunării, Grawe a intrat în anul 2000. Astăzi, după 18 ani, face parte din topul celor mai importanţi asigurători din piaţă, iar oferta cuprinde asigurări de viaţă, de proprietăţi şi bunuri, de sănătate şi de accident, asigurări obligatorii pentru locuinţe și asigurări auto. Adică tot ce pot avea nevoie oamenii pentru ca ei şi agoniseala lor să fie la adăpost!
Păstrând tradiția investițiilor care dăinuie, Grawe România a cumpărat în 2001 vila Simu, monument istoric neglijat al Bucureştiului. După restaurare, valoarea investiţiei a ajuns la 1,5 milioane USD. În 2006, compania a achiziţionat noul său sediu central în valoare de 7,5 milioane Euro, iar în 2008 a investit 7,3 milioane Euro ridicând alături o clădire de birouri de 10 etaje.
…de partea TA!
Grawe România perpetuează în mod firesc sistemul de valori moştenit de la Johann de Austria şi consideră că orice firmă, pe lângă obligația de a face profit, are şi îndatoriri sociale. Prin concertele anuale devenite tradiţie, ca şi prin Concursul naţional de Violoncel care a ajuns deja la cea de-a 5-a ediție, Grawe ocupă un loc important printre susţinătorii valorilor culturale reale.
Compania aniversează anul acesta 18 ani pe piaţa financiară din România sub motto-ul „Asigurarea de Partea TA!”. Preocuparea majoră este calitatea pe toate planurile: în vânzare, în produse şi în relaţia cu clienţii. Şi pentru că tradiţia Grawe înseamnă stabilitate şi perseverenţă, tot calitatea ne va preocupa şi în următorii 18 ani! Propria istorie ne obligă să nu facem compromisuri.

de exemplu: asigurarea autovehiculelor, agenții Grawe