Sari la conținut
Carte Verde
Procedură daună

Carte Verde

Procedură daună

Carte Verde

Dacă pleci într-o călătorie cu mașina în afara granițelor României, iar vehiculul tău este implicat într-un accident de circulație de care te faci vinovat, daunele produse vor fi despăgubite prin polița Carte Verde. Acoperirea prin asigurarea Carte Verde acoperă daune materiale și / sau decese ori vătămări corporale, fiind echivalentul poliței de asigurare RCA în afara granițelor României.

Limitele de despăgubire pentru un eveniment produs pe teritoriul unui stat ce face parte din sistemul Carte Verde sunt stabilite în conformitate cu legislația în vigoare a statului respectiv.
Polița Carte Verde este parte integrantă a poliței RCA şi se cumpără automat odată cu aceasta.
Polița Carte Verde are valabilitate în Statele Spațiului Economic European, în Elveția, Croația și Andora.

 

Ce faci în caz de accident

 

Pasul I:
Conducătorii celor două vehicule implicate în accident vor obține un document în care să se consemneze circumstanţele producerii accidentului, date despre autovehiculele implicate, date despre asigurări şi despre şoferi. Aceasta este o regulă generală, indiferent de ţara de înmatriculare a autovehiculelor implicate. Acest document poate fi un Proces-verbal încheiat de organele de poliţie sau un formular de Constatare Amiabilă de accident încheiată de cei doi şoferi implicaţi.

Pasul II:
Posesorul poliței Carte Verde implicat în accident va anunța asigurătorul cu privire la evenimentul survenit în străinătate.

Pentru orice informații, contactează-ne la adresa green-card@grawe.ro.

de exemplu: asigurarea autovehiculelor, agenții Grawe