Sari la conținut
ASIGURĂRI DE VIAȚĂ
Asigurare de viață Unit-Linked (UL)

Numeroase studii arată că, în România, la fel ca în toate celelalte țări europene, pe termen lung, pensia de stat este foarte probabil să fie insuficientă și, prin urmare, majoritatea populației este îngrijorată în privința venitului pe care-l va avea după pensionare. Venitul suplimentar la pensionare ar putea să fie obținut printr-o asigurare de viață legată de fonduri de investiție (de tip Unit-Linked) care are ca obiectiv principal economisirea pe termen lung.

Grawe INVEST este o asigurare de viață de tip Unit-Linked cu optimizare automată a randamentului, investiții în 3 faze și opțiuni flexibile de retragere.

Investiții durabile

Asigurarea de viață de tip Unit-Linked Grawe INVEST oferă și variante durabile de investiție, în conformitate cu articolul 8 din Regulamentul (UE) 2019/2088 (Regulamentul privind informațiile privind durabilitatea în sectorul serviciilor financiare).

Doar fondurile de investiții care poartă eticheta ecologică austriacă sunt utilizate în strategia de investiții durabile Grawe. Aceste fonduri, pe lângă factorii economici, țin cont și de criterii în materie de durabilitate ecologică, socială și etică, fiind excluse sectoarele neconforme ale economiei. Acest lucru se realizează prin aplicarea unor criterii de excludere și a unei abordări de tipul best-in-class (cei mai buni din categoria lor) în privința gestionării fondurilor.

Puteți găsi mai multe informații aici: Ghidul „Produse financiare durabile” a etichetei ecologice austriece

Următoarele fonduri sunt utilizate în prezent ca parte a strategiei de investiții durabile:

Avantajele GRAWE Invest:

 • Potențial mare de câștig
 • Participarea la fonduri de top
 • Management profesionist al activelor de către Grupul GRAWE
 • Utilizarea mai bună a efectului dobânzii compuse pe termen lung

Securitate:

 • Investiție în 3 faze, cu ajustare treptată a riscului global (modelul ciclului de viață)
  1. în prima fază se achiziționează acțiuni: accentul este pus pe profitul investiției
  2. în a doua fază se achiziționează acțiuni și obligațiuni: încep să se achiziționeze și forme mai sigure de investiții (obligațiuni)
  3. în a treia fază se achiziționează obligațiuni: prioritară devine siguranța investiției
 • Asigurare de viață în caz de deces, 5% din suma primelor eșalonate sau 100% din prima unică

Flexibilitate:

 • Plăți succesive de prime sau primă unică
 • Opțiuni de suplimentare de până la trei ori a valorii primei inițiale sau de dublare a primei unice
 • Retragerea capitalului pe durata contractului, cel mai devreme după 5 ani
 • Răscumpărare preferențială în ultimii 5 ani de contract
 • Posibilitatea de a alege între investiția în fonduri clasice sau în fonduri sustenabile
Evoluția fondurilor
Downloads
Informații conform Art. 10 Regulamentul privind informațiile privind durabilitatea în sectorul serviciilor financiare
Documente cu informații esențiale (KID)
Documente cu informații esențiale despre produs (KID produs)
Întrebări frecvente

Care sunt avantajele asigurării de viață unit-linked?

Cu asigurarea de viață unit-linked, investiția poate beneficia de oportunitățile de pe piața de capital, deoarece potențialul de rentabilitate este semnificativ. În funcție de performanța fondurilor alese, randamentul poate fi mai mare decât în ​​cazul produselor de asigurare convenționale. GRAWE Invest oferă și beneficiul unei maxime flexibilități – pot fi făcute depuneri suplimentare sau pauze de la plata primelor pentru adaptarea la nevoi financiare în schimbare. Asigurarea oferă, de asemenea, un anumit nivel de securitate și protecție în caz de deces, cel puțin 5% din suma primelor urmând a fi plătiți beneficiarilor la decesul persoanei asigurate.

Cât durează asigurarea de viață unit-linked?

Durata unei asigurări de viață unit-linked este stabilită de contractant, la încheierea contractului, în funcție de obiectivele individuale ale fiecăruia – un termen mai scurt pentru accesarea mai rapidă a capitalului acumulat sau o durată mai mare pentru o atentă planificare a activelor și atingerea unor obiective financiare mai avantajoase. La modul general, asigurarea de viață unit-linked este concepută ca un instrument de investiții pe termen lung.

Pentru asigurarea GRAWE Invest, durata în cazul plăților eșalonate este de cel puțin 20 de ani și de cel puțin 15 ani pentru primele unice, datorită structurii în trei faze care asigură atât eficiență investiției, cât și siguranță.

Pentru cine este potrivită asigurarea de viață unit-linked?

Asigurarea de viață unit-linked este în general potrivită pentru persoanele care doresc să economisească bani și să acumuleze capital pe termen lung, fiind pregătite să accepte anumite riscuri. Investind în fonduri de investiții, există posibilitatea de a beneficia de oportunitățile de pe piața de capital pe o perioadă mai lungă de timp, dar, pentru că asigurările de viață unit-linked sunt legate de performanța fondurilor de investiții, acestea implică un anumit grad de risc. Cu toate acestea, acest lucru este aproape complet eliminat datorită măsurilor de siguranță furnizate de GRAWE Invest, în cazul în care contractul este păstrat pe toată durata sa.

Ce riscuri sunt asociate asigurării de viață unit-linked?

Asigurarea de viață unit-linked presupune acceptarea unui anumit nivel de risc, pentru că performanța fondurilor poate fluctua, în special pe termen scurt, și există, teoretic, un risc de pierdere a capitalului investit. Din acest motiv, consilierea profesionistă oferă toate informațiile necesare referitoare la oportunități și riscuri înainte de a încheia o asigurare de viață unit-linked.

de exemplu: asigurarea autovehiculelor, agenții Grawe