Grawe a început vânzarea de asigurări auto

 

Primele rapoarte arată că 55% din vânzări sunt pentru posesori de mașini "made in Romania" și de mașini germane. Cele mai multe polițe RCA au fost cumpărate de șoferi de autoturisme Dacia.
După cum declară domnul Paul Swoboda, Președinte al Directoratului Grawe, "compania are acum un portofoliu complet de asigurări pe care le poate oferi clienților săi. Astfel, pe lângă asigurările de viață – primul domeniu de competență Grawe și asigurările de bunuri și proprietăți – segment pe care ne-am dezvoltat dinamic în ultimii ani, linia de business a asigurărilor auto face din Grawe un asigurător compozit."
Procesul de autorizare pe cele două clase de asigurare auto a fost finalizat în toamna trecută, după care Grawe a parcurs etapele obligatorii - obținerea calității de membru BAAR, conectarea la baza de date CEDAM, autorizarea agenților proprii pentru asigurări auto.
"În cursul acestui proces de pregătire a intervenit anunțul de modificare legislativă și de plafonare a prețurilor pentru asigurarea RCA și aceasta a condus la necesitatea adaptării sistemului nostru informatic dedicat. Suntem foarte atenți la modul în care gestionăm orice implementare sau actualizare a proceselor și sistemelor informatice, deoarece vrem să garantăm clienților servicii de cea mai bună calitate", completează Paul Swoboda.
Vânzarea efectivă a demarat prin echipa proprie și printr-unul dintre brokerii parteneri care deține o rețea de distribuție extinsă și eficientă. Evident, etapa următoare constă în implicarea celorlalți parteneri cu care Grawe a colaborat și înainte de intrarea pe piața auto.
Compania își propune ca la finalul anului 2017, pe segmentul auto, să dețină în portofoliu aproximativ 16.000 de polițe active.