Concursul Naţional de Violoncel „Alexandru Moroşanu”- ediţia II

S-au înscris 16 candidaţi de la Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava" București, Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu" Bucureşti, Colegiul Naţional de Arte "Dinu Lipatti" Bucureşti, Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă" Cluj- Napoca, Liceul de Arte Oradea şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Jurizarea a fost asigurată de Magdalena Moroșanu – violoncelistă, solistă (Elveţia), profesor la Conservatorul din Sion – în calitate de Preşedinte, secondată de Marin Cazacu – violoncelist, solist concertist al Filarmonicii George Enescu București, profesor la Universitatea Națională de Muzică București şi Răzvan Suma - violoncelist, solist al Orchestrelor şi Corurilor RADIO, profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti .

Ca şi la ediţia precedentă, misiunea membrilor juriului a fost dificilă, calitatea interpretării candidaţilor fiind superioară. Marele Premiu în valoare de 650 Euro şi Trofeul „Alexandru Moroşanu" au revenit elevului Jan Antonio Andrei Sekaci, 13 ani, de la Liceul de Arte Oradea.

Bursa de studii în valoare de 2.000 Euro acordată de Clubul Rotary a fost câştigată de Cornelius Zirbo, în vârstă de 16 ani, de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", Cluj Napoca.

La categoria I (10-14 ani), pe lângă marele premiu, două premii II în valoare de 150 Euro fiecare au fost decernate elevilor Andreea Movileanu şi Eugen Munteanu de la Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava"București.

La categoria II (15-19 ani), premiul I în valoare de 250 Euro a fost acordat elevului Beniamin Chircă de la Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu" Bucureşti. La aceeaşi grupă de vârstă au fost decernate două premii II în valoare de 150 Euro fiecare elevilor Maria Alexandra Petre de la Colegiul Naţional de Arte "Dinu Lipatti" Bucureşti şi Dragoş Cristian Enache de la Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu" Bucureşti. Premiile III, în valoare de 100 Euro fiecare au fost câştigate de Cristina Andreea Damian de la Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu", Bucureşti şi Eleonora Bordînc elevă la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", Cluj Napoca.

La categoria III (20 – 24 ani) s-au acordat trei premii câştigate de studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Astfel, premiul I în valoare de 250 Euro a fost câştigat de Radu Croitoru, iar premiile II, în valoare de 150 Euro fiecare au revenit lui Constantin Borodin, Adrian Precup şi Horaţiu Luduşan.